Over deze blog

Het Science Centre Delft is de plek waar Technologie & Wetenschap van de TU Delft en het algemene publiek elkaar ontmoeten! Het Science Centre Delft beoogt iedere bezoeker, jong of oud, bewust te maken wat techniek & wetenschap voor hen betekent in de maatschappij! Het vervult een brede geïntegreerde communicatieve functie waardoor thema's van de TU Delft; leefomgeving, energie, infrastructuur en gezondheid, tastbaar en aansprekend onder de aandacht worden gebracht.

Website: Science Centre Delft
E-mail: blog-sc@tudelft.nl

Disclaimer

De meningen geuit door medewerkers en studenten van de TU Delft en de commentaren die zijn gegeven reflecteren niet perse de mening(en) van de TU Delft. De TU Delft is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van hetgeen op de TU Delft weblogs zichtbaar is. Wel vindt de TU Delft het belangrijk - en ook waarde toevoegend - dat medewerkers en studenten op deze, door de TU Delft gefaciliteerde, omgeving hun mening kunnen geven.

Primeur! De beste racefiets van de wereld!

Kasper Snijder (Infinious) heeft op 31 maart 2010 het koolstof (carbon) frame van een nieuwe tijdritfiets uit de mal gehaald en gepresenteerd. In onderstaand filmpje legt Kasper uit hoe het proces van het ontwikkelen van dit frame tot stand is gekomen. Kasper heeft de dag voor de onthulling een bezoek gehad van de ietsenmakers die met hem gesproken hebben over de mogelijkheden voor kinderen om met deze techniek  en materialen te werken in het Science Centrum. Ook werken Kasper en het Science Centrum samen aan een project voor het goede doel (KWF Kankerfonds). Een aantal ondernemers uit Delft bouwen met Kasper een eigen racefiets om daarmee de Alpe d’Huez in Frankrijk een aantal keren op- en af te fietsen en hopen daarmee veel geld in te zamelen.

YouTube Preview Image
Presentatie van het nieuwe koolstof frame

 
Kasper legt uit aan de ietsenmakers


Ontwerpsessie met de ondernemers voor de Alpe d’Huez

Van ontwerp naar prototype

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2011 TU Delft