Over deze blog

Het Science Centre Delft is de plek waar Technologie & Wetenschap van de TU Delft en het algemene publiek elkaar ontmoeten! Het Science Centre Delft beoogt iedere bezoeker, jong of oud, bewust te maken wat techniek & wetenschap voor hen betekent in de maatschappij! Het vervult een brede geïntegreerde communicatieve functie waardoor thema's van de TU Delft; leefomgeving, energie, infrastructuur en gezondheid, tastbaar en aansprekend onder de aandacht worden gebracht.

Website: Science Centre Delft
E-mail: blog-sc@tudelft.nl

Disclaimer

De meningen geuit door medewerkers en studenten van de TU Delft en de commentaren die zijn gegeven reflecteren niet perse de mening(en) van de TU Delft. De TU Delft is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van hetgeen op de TU Delft weblogs zichtbaar is. Wel vindt de TU Delft het belangrijk - en ook waarde toevoegend - dat medewerkers en studenten op deze, door de TU Delft gefaciliteerde, omgeving hun mening kunnen geven.

Cloud Cuddle winnaar van KIVI Student Prototype Award

The CloudCuddle is a transportable inflatable bed safety rail. It is an open, playful construction which gives both child and parent the opportunity to easily reach and touch each other, in contrast to the existing cage-like tent that they currently have to sleep in.

The CloudCuddle is designed for children who need protection from falling out of bed or hurting themselves on their surroundings. There are plenty of non-transportable solutions for this, but very few transportable ones. So we designed the CloudCuddle, which is inflatable therefore light and easy to transport. And it is very easy to set up! This is a real improvement on the current solutions (which are heavy, child unfriendly and take up a lot of space). Besides all the practicalities our design is very child friendly due to improved sight from the bed, an open look, a lot of colour options and the avoidance of hard construction elements.

Concerning the size of the product: it is fitted to a standard adult single bed. This way you can easily use it on a hotel bed, or on the guest bed of the child’s grandparents.

With some little changes the possibilities of this design are even bigger. For example, there could be a version with an integrated mattress to let (healthy) children sleep safely in a tent, or play outside. Hospitals could also benefit from this design, especially children departments. They would look a lot more cheerful with all these coloured beds!

CartoonLogo vierkant

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2011 TU Delft