Over deze blog

Het Science Centre Delft is de plek waar Technologie & Wetenschap van de TU Delft en het algemene publiek elkaar ontmoeten! Het Science Centre Delft beoogt iedere bezoeker, jong of oud, bewust te maken wat techniek & wetenschap voor hen betekent in de maatschappij! Het vervult een brede geïntegreerde communicatieve functie waardoor thema's van de TU Delft; leefomgeving, energie, infrastructuur en gezondheid, tastbaar en aansprekend onder de aandacht worden gebracht.

Website: Science Centre Delft
E-mail: blog-sc@tudelft.nl

Disclaimer

De meningen geuit door medewerkers en studenten van de TU Delft en de commentaren die zijn gegeven reflecteren niet perse de mening(en) van de TU Delft. De TU Delft is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van hetgeen op de TU Delft weblogs zichtbaar is. Wel vindt de TU Delft het belangrijk - en ook waarde toevoegend - dat medewerkers en studenten op deze, door de TU Delft gefaciliteerde, omgeving hun mening kunnen geven.

De snelste fiets ter wereld en zorgrobot Eva hebben hun plek gevonden in het Science Centre

Vanaf vandaag is de snelste fiets ter wereld, de VeloX 3,  en de zorgrobot Eva te bewonderen in het Science Centre Delft.

VeloX 3 snelste fiets ter wereld
Human Power Team Delft/Amsterdam heeft als doel het breken van het wereldsnelheidsrecord voor mensaangedreven voertuigen. Hiertoe ontwikkelen en racen studenten van de Technische Universiteit Delft en de Vrije Universiteit Amsterdam bijzonder aerodynamische ligfietsen.

In september 2013 werd door Sebastiaan Bowier een topsnelheid van 133.78 km/u bereikt in de VeloX 3, tijdens de World Human Powered Speed Challenge in Battle Mountain (Nevada, VS). Tot op de dag van vandaag blijft Sebastiaan Bowier de snelste op eigen kracht aangedreven mens op aarde, ooit.

Op dit moment is het team bezig met de ontwikkeling van de VeloX V, de vijfde (en snelste) iteratie uit de lijn van hightech racemachines.

Velox_3

Zorgrobot Eva
Team Eva beschikt over kennis op het gebied van werktuigbouwkunde, elektrotechniek, informatica en industrieel ontwerpen.

Zorgrobot Eva is gemaakt door studenten van diverse faculteiten binnen de TU Delft. Team Eva beschikt over kennis op het gebied van werktuigbouwkunde, elektrotechniek, informatica en industrieel ontwerpen.

De robot met de naam Eva is ontwikkeld voor ondersteuning bij eenvoudige huishoudelijke taken. Door personeelstekorten in de zorgsector zouden robots op termijn een aanvulling kunnen bieden op de inzet van het personeel.

Het team is nu bezig met een verbeterde versie, de Eva 2. De tweede versie zal voor onderzoek gebruikt worden binnen de TU Delft. De focus bij deze robot ligt op de (affectieve) interactie tussen mens en robot.

Zorgrobot_Eva

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2011 TU Delft