Bouw je eigen Hybride Skimboard of Longboard bij het Science Centre TU Delft

Deze zomer vindt een uniek zomerkamp plaats op het Science Centre van de Technische Universiteit in Delft. Kinderen zullen een bijzondere week beleven waarin ze hun eigen Hybride Skimboard, een combinatie tussen een Skimboard en Flowboard of Longboard (lang skateboard) gaan ontwerpen en bouwen. De kinderen worden begeleid door een productontwerper die is afgestudeerd aan de faculteit Industrieel Ontwerpen van de TU Delft.

Hybride Skimboard
Je eigen board ontwerpen, bouwen en testen! Door samen met de productontwerper alle productiefasen van een Hybride Skimboard te doorlopen, leren de kinderen onder andere om zelf een vacuümpomp te maken en lamineren ze de lagen van een board. Verder kunnen ze hun boards personaliseren met kleuren en logo’s. Naast het bezoeken van de TU Delft Campus wordt tijdens de laatste dag van het Science Camp een bezoek gebracht aan de ruim 140 meter lange sleeptank van de faculteit 3Me van de TU Delft. Hierna kunnen ze met hun eigen gebouwde board Skimboarden op het strand bij het kustplaatsje Ter Heijde in Zuid Holland. Zo ontdekken de kinderen tijdens het Science Camp op een bijzonder inspirerende manier wat de techniek te bieden heeft en hoe ze deze zelf kunnen toepassen.

Longboard
In de laatste jaren zie je er steeds meer van rond rollen…Longboards! Een Longboard is een lang skateboard dat gemaakt is om te cruisen over het asfalt en om van heuvels af te boarden met misschien zelfs de nodige slides. Net zoals het Hybride Skimboard leren kinderen diverse ontwerp- en productie technieken. Ook het gebruik van duurzame materialen en het construeren van mallen om zelf thuis boards te bouwen, behoort tot het programma. Verder zullen de kinderen lamineren, zagen, frezen, boren en gaan zij zelf de trucks en wielen monteren. Het board kan volledig gepersonaliseerd worden door het te verven en grip tape aan te brengen. Het Longboard wordt geleverd compleet met hoge kwaliteit trucks, lagers en wielen.

De Science Camps worden op de laatste dag afgesloten op het strand of in de duinen bij Ter Heijde. Onder begeleiding van professionele Skimboard- of Longboard instructeurs zullen kinderen de golven of duinen bedwingen op hun eigen gebouwde Hybride Skimboard of Longboard!

Inschrijven
Schrijf je nu in! In de weken van 13 juli tot 21 augustus vinden de Science Camps plaats. Op maandag, dinsdag en vrijdag zullen de kinderen de hele dag bezig zijn met het ontdekken van allerlei gave kanten van de wetenschap. Op vrijdag mogen de ouders/begeleiders komen kijken hoe ze het hoogtepunt van de week beleven: hun eigen Hybride Skim- of Longboard testen op de golven of in de duinen van Ter Heijde!

Kijk voor meer informatie en inschrijven op http://sciencecentre.tudelft.nl/sciencecampsdelft.

Science_Camps_ss_485x647