Over deze blog

Het Science Centre Delft is de plek waar Technologie & Wetenschap van de TU Delft en het algemene publiek elkaar ontmoeten! Het Science Centre Delft beoogt iedere bezoeker, jong of oud, bewust te maken wat techniek & wetenschap voor hen betekent in de maatschappij! Het vervult een brede geïntegreerde communicatieve functie waardoor thema's van de TU Delft; leefomgeving, energie, infrastructuur en gezondheid, tastbaar en aansprekend onder de aandacht worden gebracht.

Website: Science Centre Delft
E-mail: blog-sc@tudelft.nl

Disclaimer

De meningen geuit door medewerkers en studenten van de TU Delft en de commentaren die zijn gegeven reflecteren niet perse de mening(en) van de TU Delft. De TU Delft is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van hetgeen op de TU Delft weblogs zichtbaar is. Wel vindt de TU Delft het belangrijk - en ook waarde toevoegend - dat medewerkers en studenten op deze, door de TU Delft gefaciliteerde, omgeving hun mening kunnen geven.

Tour de France fan?! Neem dan een kijkje bij onze Infinious Bellaerophon racefiets

De Infinious Ballaerophon is een tijdritfiets ontwikkeld door de Delftse studentenvereniging WTOS (Wij Trainen Ons Suf). De fiets is volledig ontworpen en gebouwd in Nederland. Hij heeft een bijzonder aerodynamische vorm die voor een verminderde luchtweerstand zorgt. Het frame is volledig gemaakt van koolstofvezel lagen die met epoxyhars aan elkaar verbonden worden. Met deze methode wordt het stijfste fietsframe ooit gemaakt. Naast de stijfheid zijn ook de goedkope productiekosten een groot voordeel van deze ontwikkeling.

fiets1

fiets2

fiets3

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2011 TU Delft