Science Centre meets stoelencollectie Bouwkunde

Al sinds 1957 verzamelt de Faculteit Bouwkunde van de TU Delft stoelen voor het onderwijs. Een gedeelte van de stoelencollectie verhuisd voor een korte tijd naar het Science Centre Delft. De publiek toegankelijke tentoonstelling laat zien hoe stoelen in de loop der tijd veranderd zijn en welke materialen er toegepast zijn.

De tentoonstelling bestaat uit tien stoelen van verschillende Nederlandse  ontwerpers. Hierbij kun je denken aan stoelen van Hendrik Petrus Berlage, Andries van Onck of Jan Brouwer. De tentoonstelling laat zien hoe de materialen toegepast worden en hoe deze bewerkt worden.

De tentoonstelling is vanaf 10 september te zien in het Studio van het Science Centre Delft.

stoelensellectie