Over deze blog

Het Science Centre Delft is de plek waar Technologie & Wetenschap van de TU Delft en het algemene publiek elkaar ontmoeten! Het Science Centre Delft beoogt iedere bezoeker, jong of oud, bewust te maken wat techniek & wetenschap voor hen betekent in de maatschappij! Het vervult een brede geïntegreerde communicatieve functie waardoor thema's van de TU Delft; leefomgeving, energie, infrastructuur en gezondheid, tastbaar en aansprekend onder de aandacht worden gebracht.

Website: Science Centre Delft
E-mail: blog-sc@tudelft.nl

Disclaimer

De meningen geuit door medewerkers en studenten van de TU Delft en de commentaren die zijn gegeven reflecteren niet perse de mening(en) van de TU Delft. De TU Delft is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van hetgeen op de TU Delft weblogs zichtbaar is. Wel vindt de TU Delft het belangrijk - en ook waarde toevoegend - dat medewerkers en studenten op deze, door de TU Delft gefaciliteerde, omgeving hun mening kunnen geven.

TU Delft Robotics Institute lanceert innovatiehub RoboValley

Een delegatie van onderzoekers, ondernemers en business developers verbonden aan het TU Delft Robotics Institute reist volgende week naar Silicon Valley. Het doel van dit bezoek is om Amerikaanse roboticabedrijven en investeerders te interesseren om zich hier te vestigen en te investeren in startups, roboticabedrijven en publiek-private samenwerkingen. De aanleiding voor dit bezoek is de gelijktijdige lancering van RoboValley in Delft. Na een Europese tour langs diverse roboticabedrijven zal de delegatie zich presenteren op de roboticaconferentie RoboBusiness in San José op 23 en 24 september.

robovalley

RoboBusiness

RoboBusiness is het grootste en meest toonaangevende event voor robotica in relatie tot het bedrijfsleven. In de beursstand van RoboValley – een initiatief om onderzoek, overheid en ondernemingen in Delft en omgeving met elkaar te verbinden – presenteren de volgende partijen zich: het TU Delft Robotics Institute, de Delftse start-up Delft Aerial Robotics (groep van start-ups in Unmanned Aerial Vehicles (UAV)), het bedrijf Lacquey (robotgrijpers voor de industrie) en het ESA Telerobotics & Haptics Lab. Ook zal RoboValley een start-up pitchwedstrijd openen waar Amerikaanse investeerders, roboticaondernemers en topbestuurders elkaar zullen treffen.

Tour Silicon Valley

Tijdens de twee dagen voor het RoboBusiness evenement vindt de “Knowledge and Inspiration Tour Silicon Valley” plaats, georganiseerd door samenwerkingspartner Blue Ocean Robotics. De business developers van RoboValley zullen de volgende bedrijven bezoeken: 3D Robotics, Adept Mobile Robots, Fetch Robotics, Blue River Technology, GE Software Center en Singularity University.

RoboValley

Naast sterk onderzoek en onderwijs op het gebied van robotica, lanceert het TU Delft Robotics Institute nu ook een krachtige motor voor valorisatie en innovatie: RoboValley. RoboValley is de innovation hub voor robotica, de plek waar onderzoekers, ondernemers en overheden elkaar treffen, en waar wordt samengewerkt aan de nieuwe generatie robots, vanuit diverse velden van expertise.

YouTube Preview Image

 

 

Meer informatie

TU Delft Robotics Institute: http://robotics.tudelft.nl

RoboValley: http://robovalley.info

RoboBusiness: http://robobusiness.com

Film RoboValley: https://youtu.be/CKVFHBDMpGM

Contact:

Martijn Wisse, Hoogleraar Biorobotica TU Delft m.wisse@tudelft.nl

Arie van den Ende, Programma Directeur RoboValley, arie.vandenende@robovalley.info

 

 

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2011 TU Delft