Over deze blog

Het Science Centre Delft is de plek waar Technologie & Wetenschap van de TU Delft en het algemene publiek elkaar ontmoeten! Het Science Centre Delft beoogt iedere bezoeker, jong of oud, bewust te maken wat techniek & wetenschap voor hen betekent in de maatschappij! Het vervult een brede geïntegreerde communicatieve functie waardoor thema's van de TU Delft; leefomgeving, energie, infrastructuur en gezondheid, tastbaar en aansprekend onder de aandacht worden gebracht.

Website: Science Centre Delft
E-mail: blog-sc@tudelft.nl

Disclaimer

De meningen geuit door medewerkers en studenten van de TU Delft en de commentaren die zijn gegeven reflecteren niet perse de mening(en) van de TU Delft. De TU Delft is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van hetgeen op de TU Delft weblogs zichtbaar is. Wel vindt de TU Delft het belangrijk - en ook waarde toevoegend - dat medewerkers en studenten op deze, door de TU Delft gefaciliteerde, omgeving hun mening kunnen geven.

Klimaatonderzoek door scholieren

Het KNMI heeft over heel Nederland automatische weerstations geplaatst die constant metingen doen naar temperatuur, wind, mist, vochtigheid, neerslaghoeveelheid, bewolking, straling en soort neerslag. Door deze gegevens te verzamelen en met elkaar te vergelijken kan het KNMI voorspellingen doen over het weer en heel accuraat het actuele weer weergeven. Probleem is dat de meeste van deze weerstations niet in de stad staan. Om een accurater beeld te krijgen van de neerslag in steden heb je de hulp van de bevolking nodig. Daarom zijn wij in 2014 met het Waterlab begonnen.

Het Waterlab 2015 is op 9 november van start gegaan. 4 Scholen uit Delft hebben zich beschikbaar gesteld om samen met ons de hoeveelheid neerslag in de stad te meten. Hiervoor hebben wij ze verzamelt in onze Mekelzaal en hebben de scholieren een eigen regenmeter gebouwd. Doel is het om onderzoek en bevolking dichter bij elkaar te brengen.

IMG_0132

IMG_0005

IMG_0080

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

┬ę 2011 TU Delft