Klimaatonderzoek door scholieren

Het KNMI heeft over heel Nederland automatische weerstations geplaatst die constant metingen doen naar temperatuur, wind, mist, vochtigheid, neerslaghoeveelheid, bewolking, straling en soort neerslag. Door deze gegevens te verzamelen en met elkaar te vergelijken kan het KNMI voorspellingen doen over het weer en heel accuraat het actuele weer weergeven. Probleem is dat de meeste van deze weerstations niet in de stad staan. Om een accurater beeld te krijgen van de neerslag in steden heb je de hulp van de bevolking nodig. Daarom zijn wij in 2014 met het Waterlab begonnen.

Het Waterlab 2015 is op 9 november van start gegaan. 4 Scholen uit Delft hebben zich beschikbaar gesteld om samen met ons de hoeveelheid neerslag in de stad te meten. Hiervoor hebben wij ze verzamelt in onze Mekelzaal en hebben de scholieren een eigen regenmeter gebouwd. Doel is het om onderzoek en bevolking dichter bij elkaar te brengen.