Over deze blog

Het Science Centre Delft is de plek waar Technologie & Wetenschap van de TU Delft en het algemene publiek elkaar ontmoeten! Het Science Centre Delft beoogt iedere bezoeker, jong of oud, bewust te maken wat techniek & wetenschap voor hen betekent in de maatschappij! Het vervult een brede geïntegreerde communicatieve functie waardoor thema's van de TU Delft; leefomgeving, energie, infrastructuur en gezondheid, tastbaar en aansprekend onder de aandacht worden gebracht.

Website: Science Centre Delft
E-mail: blog-sc@tudelft.nl

Disclaimer

De meningen geuit door medewerkers en studenten van de TU Delft en de commentaren die zijn gegeven reflecteren niet perse de mening(en) van de TU Delft. De TU Delft is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van hetgeen op de TU Delft weblogs zichtbaar is. Wel vindt de TU Delft het belangrijk - en ook waarde toevoegend - dat medewerkers en studenten op deze, door de TU Delft gefaciliteerde, omgeving hun mening kunnen geven.

Sneak Peek: Nieuwe Windtunnel

Vanaf de kerstvakantie 2015 heeft het Science Centre een nieuwe tentoonstelling. Het Senz Lab krijgt een lage snelheid gesloten windtunnel erbij.

De windtunnel kan gebruikt worden voor onderzoek door studenten van voortgezet onderwijs en de universiteit. Daarnaast kunnen bezoekers met een demo-opstelling de windtunnel uitproberen.

windtunnel blog 2 495

Aan de vaste proefopstelling kan de bezoeker zien welke criteria nodig zijn om een vliegtuigvleugel genoeg lift (opwaartse kracht) te geven. Hierbij spelen verschillende factoren een rol. Denk hierbij aan: dichtheid van de lucht, de luchtsnelheid langs de vleugel en de oppervlakte van de vleugel.

windtunnel blog 495

Zodat al deze factoren gemeten kunnen worden zit de windtunnel propvol met techniek. Ook zit er het één en ander aan techniek onder de grond!

YouTube Preview Image
Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2011 TU Delft