Sneak Peek: Nieuwe Windtunnel

Vanaf de kerstvakantie 2015 heeft het Science Centre een nieuwe tentoonstelling. Het Senz Lab krijgt een lage snelheid gesloten windtunnel erbij.

De windtunnel kan gebruikt worden voor onderzoek door studenten van voortgezet onderwijs en de universiteit. Daarnaast kunnen bezoekers met een demo-opstelling de windtunnel uitproberen.

windtunnel blog 2 495

Aan de vaste proefopstelling kan de bezoeker zien welke criteria nodig zijn om een vliegtuigvleugel genoeg lift (opwaartse kracht) te geven. Hierbij spelen verschillende factoren een rol. Denk hierbij aan: dichtheid van de lucht, de luchtsnelheid langs de vleugel en de oppervlakte van de vleugel.

windtunnel blog 495

Zodat al deze factoren gemeten kunnen worden zit de windtunnel propvol met techniek. Ook zit er het één en ander aan techniek onder de grond!

YouTube Preview Image