Over deze blog

Het Science Centre Delft is de plek waar Technologie & Wetenschap van de TU Delft en het algemene publiek elkaar ontmoeten! Het Science Centre Delft beoogt iedere bezoeker, jong of oud, bewust te maken wat techniek & wetenschap voor hen betekent in de maatschappij! Het vervult een brede geïntegreerde communicatieve functie waardoor thema's van de TU Delft; leefomgeving, energie, infrastructuur en gezondheid, tastbaar en aansprekend onder de aandacht worden gebracht.

Website: Science Centre Delft
E-mail: blog-sc@tudelft.nl

Disclaimer

De meningen geuit door medewerkers en studenten van de TU Delft en de commentaren die zijn gegeven reflecteren niet perse de mening(en) van de TU Delft. De TU Delft is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van hetgeen op de TU Delft weblogs zichtbaar is. Wel vindt de TU Delft het belangrijk - en ook waarde toevoegend - dat medewerkers en studenten op deze, door de TU Delft gefaciliteerde, omgeving hun mening kunnen geven.

First Lego League persbericht

Op zaterdag 12 december vond de regiofinale van de First Lego League plaats in het Science Centre Delft. Het doel was om een robot te bouwen van Lego, met als thema ‘Afval’. Talloze innovatieve ideeën kwamen voorbij, zoals robots die zwerfafval opruimen, robots die afval kunnen scheiden en ideeën om minder afval te produceren. Honderden kinderen uit de hele regio presenteerden hun ontwerp voor de jury. De jury oordeelde op onderzoek, innovatieve oplossingen en presentatie.

TRASH TREK

De First Lego League is een wedstrijd waar jongeren op een leuke manier kennismaken met technologie. Bijna 300.000 kinderen uit 80 landen hebben hieraan meegedaan. In Delft was de regiofinale voor 30 teams van maximaal 10 jongeren tussen de 9 en 15 jaar. Dit jaar is het thema TRASH TREK: kinderen gaan op onderzoek uit in de wereld van afval, van inzameling en sortering tot het inzetten van duurzame producten en hergebruik.

De kinderen werden beoordeeld door verschillende jury’s, zoals de project jury, robotontwerp jury, teamwork jury en uiteraard mochten ze hun prestaties laten zien op de wedstrijdtafel.

Prijswinnaars!

De nummers 1 en 2 van de overall prijzen gaan door naar de Benelux finale op 30 januari in Villa Flora in Venlo.

Winnaars Overall prijzen:

  1. Trash Trek Rangers
  2. Afvalracers
  3. NoWaste

Robotprestatie prijs: Afvalracers

Robotontwerp prijs: Mind Vermeer

Teamwork prijs: Kannonne

Project prijs:  Robot & Co

 

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2011 TU Delft