Eerste MOOC voor kinderen – Scratch: Programmeren voor kinderen (8+)

Programmeren is steeds belangrijker in onze wereld. En jong geleerd is oud gedaan. Deze MOOC bevat filmpjes en opdrachten waarmee kinderen zelf kunnen leren programmeren.

Iedere week maken we samen een game: een doolhof, een aquarium, een Flappy Bird spel en een soort Super Mario.

Iedere week leer je weer nieuwe programmeerblokken en denken we samen na over hoe je je programma’s het mooiste kunt maken.

Dit materiaal volgt de leerlijn programmeren in het basisonderwijs.

Docent of ouder? Lees hier alvast wat deze MOOC inhoudt en hoe je alles goed instelt voor je kind of leerling.”

Wil je met meerdere kinderen mee doen? Maak voor ieder kind of leerling een account aan. Zo krijgen ze hun eigen puzzels en kunnen ze in hun eigen tempo werken. Als ze klaar zijn krijgen ze dan ook een mooi Scratch diploma met hun naam erop.

Interesse?! Meld je dan snel aan via: Scratch MOOC